آشپز درخشان

مربای انجیر:

طرز تهیه ومواد لازم:

نجیر 1 کیلو . شکر 700 گرم . آب 1 لیوان . آبلیمو 1 قاشق غذاخوری . گلاب 1 قاشق غذاخوری

 

طرز تهیه : درون قابلمه بزرگی شکر و آب را بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش بیاید و غلیظ شود سپس انجیرها را به این شیره اضافه نمائید.

 

حدود 15 تا 30 دقیقه با حرارت ملایم اجازه دهید مربا بجوشد و انجیرها نرم شوند سپس گلاب و آبلیمو را اضافه کنید ، 5 دقیقه دیگر بجوشانید سپس از روی حرارت بردارید و درون ظرف بریزید و داخل یخچال قرار دهید تا مربای انجیر خنک شود.

 

نکته ها : بهتر است برای تهیه مربا از انجیری استفاده کنید که زیاد بزرگ نباشد ، همچنین انجیر زیاد نرم یا زیاد سفت نباشد ؛ انجیر سبز برای تهیه مربا مناسب تر از انجیر سیاه میباشد ؛ در زمان پخت حرارت را ملایم کنید تا مربا سرریز نشود.

اگر در مدت زمان پخت دانه های انجیر وارد شیره شد میتوانید پس از پخت انجیرها را خارج کنید و شیره را صاف کنید سپس انجیرها را درون شیره صاف شده قرار دهید اما اگر برایتان فرقی ندارد به همان صورت سرو کنید.

 

 

 

 

 

طرز تهیه شربت انجیر:

 

خواص درمانی

·         مفید در درمان یبوست اطفال

·         مناسب در تسکین درد گلو و سرفه

·         مفید در درمان یبوست شدید

·         سرشار از انرژی و جلوگیری از ضعف عضلات

·         درمان کم خونی و ضعف جسمانی

·         مناسب برای افراد دارای کلسترول بالا و اسید اوریک بالا

·         مفید در رفع تشنگی و عطش زیاد

·         مفید در پیشگیری از سرطان روده

·         درمان نفخ و باد معده

·         مفید در مقابله با افسردگی و بیماری های عصبی

·         مفید برای افراد لاغر و کم اشتها

·         تقویت قوای جنسی

مواد لازم

·         انجیر خشک     500 گرم

·         شکر              750 گرم

·         آب                 1/5 لیتر

·         گلاب              یک قاشق غذاخوری

·         جوهر لیمو       یک قاشق چایخوری

طرز تهیه شربت انجیر                                        

دستورالعمل حاضر یکی از سریعترین و اقتصادی ترین روش ها برای تهیه شربت انجیر بوده که به سادگی این امر برای هر فردی که علاقمند به تهیه این ماده شفابخش است را در کوتاه ترین زمان ممکن امکانپذیر می کند. ابتدا انجیر را پس از بررسی، پاکسازی و جدا کردن دم در آب به مدت 2 ساعت خیس کرده و سپس با استفاده از مخلوط کن آنها را کاملاً به صورت یکدست خرد و نرم کنید. مخلوط را داخل قابلمه فلزی ریخته روی حرارت ملایم قرار داده و شکر را اضافه کنید، پس از گذشت زمانی از جوش آمدن مخلوط کف بر روی سطح مخلوط جمع می شود که باید آنها را از مخلوط جدا کرده و به خارج از قابلمه منتقل کنید که این امر باعث جلوگیری از سر ریز و همچنین تغییر طعم می شود. پس از اینکه مخلوط کاملاً قوام آورد گلاب و جوهر لیمو را اضافه کرده و با استفاده از یک صافی که سوراخ های ریز داشته باشد مخلوط بدست آمده را صاف و پس از آنکه خنک شد به بطری های مورد نظر منتقل و در جایی دور از نور مستقیم و خنک نگهداری می کنیم.

روش مصرف

می توان روزانه  یک تا سه نوبت ، هر نوبت یک قاشق غذاخوری به همراه یک لیوان آب سرد میل نمود.

نکات مهم

·         برای افراد دیابتی به دلیل وجود قند فراوان مناسب نبوده و این افراد در صورت تمایل با داشتن برنامه تغذیه ای مناسب و کنترل صحیح قند خون خود می توانند استفاده کنند.

·         افرادی که مبتلا به  سندروم روده تحریک پذیرهستند باید از مصرف این شربت خودداری کنند.

·         به یاد داشته باشید که مصرف هیچکونه مایعات قبل و بلافاصله بعد از غذا توصیه نمی شود.

 

 

طرز تهیه کیک انجیر:    

 

كیك انجیر یكی دیگر از كیك‌های میوه‌ای است كه در آن به جای شیر از ماست استفاده می‌شود و طعم نسبتا ترش ماست در تركیب با شیرینی حاصل از انجیر و عسل، كیكی خوشمزه را ایجاد می‌كند.

 

 

 

 

 

 

 

مواد لازم  : برای 8 نفر

 

نجیر متوسط(هر كدام را به 8 قسمت تقسیم كنید)

10 عدد

عسل

3 قاشق سوپ‌خوری

كره نرم‌شده

200گرم یا یك پیمانه

پودر قند

175گرم یا سه‌چهارم پیمانه

پوست رنده‌شده لیمو ترش

1 عدد

پوست رنده‌شده پرتقال

نصف پرتقال

تخم‌مرغ (سفیده و زرده آن جدا شود)

4 عدد

آرد سفید گندم

225 گرم یا 2 پیمانه

بیكینگ پودر

یك قاشق چای‌خوری

سودا

یك قاشق چای‌خوری

ماست

250 میلی‌لیتر یا یك پیمانه

مقداری عسل

برای براق كردن انجیرهای پخته روی كیك

 

طرز تهیه:

 

1 - فر اجاق گاز را روی 180درجه سانتی‌گراد یا 350درجه فارنهایت یا شماره 4 از قبل گرم كنید. قالب كیكی با قطر 23سانتی‌متر را آماده كنید، سپس كف و دیواره آن را بعد از چرب كردن با روغن مایع، باكاغذ روغنی مخصوص شیرینی‌پزی پوشش دهید.

 

حالا برش‌های انجیر را در كنار و همچنین روی هم در كف قالب بچینید و 3 قاشق عسل را روی انجیرها بریزید.

 

2 - كره، پودر قند، رنده پوست لیمو و پرتقال را در كاسه بلوری بزرگی بریزید و با همزن شروع به مخلوط كردن آنها بكنید تا مخلوط حاصل، بی‌رنگ شده و پف كند. سپس كم‌كم زرده‌های تخم‌مرغ را به آن اضافه كرده و هم بزنید.

 

3 - مواد لازم خشك شامل آرد، بیكینگ پودر و سودا را در ظرفی با هم مخلوط كرده و سپس كمی از آن را به مخلوط كرمی اضافه كنید و خوب هم بزنید، سپس یك قاشق ماست به آن افزوده و هم‌زدن را ادامه دهید. همین كار را به نوبت تا زمانی تكرار كنید كه مخلوط خشك و ماست تمام شده و خمیری حاصل شود.

 

4 - كاسه تمیزی آماده كنید و سفیده‌های تخم‌مرغ را در آن بریزید و با مخلوط‌كن آن‌قدر بزنید تا پف كرده و سفت شود. حالا ابتدا نیمی از آن را به مایه كیك اضافه كرده و آرام هم بزنید، سپس باقیمانده سفیده زده‌شده را افزوده و هم‌زدن را یكی‌دو بار به آرامی انجام دهیدمایه كیك را روی انجیرها بریزید و به مدت یك ساعت در فر حرارت دهید تا بپزد

 

 

 

شیرینی انجیر

مواد لازم براي حدود 32شيريني 
250گرم مارسپيان
80گرم پودر قند
3قاشق غذاخوري آب انگور
32عدد انجير خشك 
4قاشق غذاخوري مارمالاد پرتقال
100گرم خرده بادام بوداده يا مغز گردوي كاراملي رقيق
هر قطعه درحدود380ژول/90كالري دارد

 

طرز تهيه:
مارسپيان را با پودر قند الك شده وآب انگور مخلوط می کنيم هر انجير را در پوششي از مارسپيان قرار مي دهيم وبه شكل گردو در مي آوريم مارمالاد پرتقال را كمي حرارت مي دهيم و هم مي زنيم تا صاف شود آنگاه شيريني های انجيري را اول در مارمالاد وسپس در مايه كاراملي بادام يا مغز گردويي مي غلتانيم در پايان شيريني های انجيري را روي يك كاغذ مومي مي چينيم و صبر مي كنيم تا كاملا خشك شود

 شيريني های انجيري  را در كاغذهاي چين دار قرار داده ودر قوطي در بسته نگه مي داريم

کنجد و انجیر

مواد لازم : 
پودر انجير         400 گرم
كنجد بو داده        100  كرم
مغز بادام           50 گرم
مغز گردو           50 گرم

طرز تهيه:

كنجد بو داده ، مغز بادام و مغز گردو را آسياب كرده و به پودر انجير اضافه كرده و كاملاً با هم مخلوط و مصرف مي نماييم . در صورتي كه مغز بادام و گردو دسترس نبود ، ميتوان فقط از كنجد استفاده كرد . حداكثر زمان مصرف انجير و كنجد 15 روز ميباشد.

معجون شیر انجیر

مواد لازم :
انجير يا پودر انجير ضدعفوني شده       200 گرم
شير  250 سي سي

طرز تهيه:

ابتدا  دم انجيرها را جدا كرده سپس  شير را به مدت 5 دقيقه مي جوشانيم  و در صورت نياز درون ظرفي ديگر مي ريزيم . سپس  انجير را به آن اضافه مي كنيم ، بطوري كه كل انجير مطابق عكس درون شير قرار گرفته باشد ، پس از آن به مدت 3 ساعت در محلي ثابت مي گذاريم ، پس از كذشت 3 ساعت شير درون معجون شيرانجير به شكل خامه در مي آيد و آماده مصرف ميباشد.
توضيحات :
1- معجون شير و انجير را دريخچال نگهداري كنيد.
2-حداكثر زمان مصرف 3 روز ميباشد. 
3-به لحاظ آفت و آلودگيهاي زيست محيطي بهتر است از انجير فله استفاده نشود . 
4- در صورت نياز به شستن انجير حداقل 24 ساعت قبل اقدام نماييد ، چون زمان آماده سازي معجون شيرانجير، بايد انجير خشك باشد در غير اين صورت معجون تهيه شده تلخ خواهد شد.  

 شربت انجیر

مواد لازم : 
انجير سياه ضدعفوني شده   400 گرم
آب 5/2 ليتر

 

طرز تهيه: 
پس از شستشو ، انجير سياه را درون آب ريخته و به مدت 3 ساعت بر روي حرارت ملايم گذاشته به طوريكه تمام مواد و شيرابه انجير با آب حل شود ، سپس از روي حرارت برداشته و با صافي شربت انجير را صاف كرده و دوباره شربت صاف شده را روي حرارت گذاشته تا غليظ شود . پس از سرد شدن شربت ما آماده مصرف ميباشد  
توضيحات :
1- شربت را دريخچال نگهداري كنيد.
2-حداكثر زمان مصرف شربت انجير سياه 30 روز ميباشد. 
3-به لحاظ آفت و آلودگيهاي زيست محيطي بهتر است از انجير فله استفاده نشود . 
4- در صورتيكه شيريني آن كم ميباشد ميتوان از مقداري شكر استفاده نمود.

خواص: 
جوشانده انجير جهت رفع التهاب مجاري تنفسي و كليه بيماريهاي التهابي ,ذات الريه ,ذات الجنب ,ورم كليه ,سرخك ,مخملك ,آبله و غيرو مورد استفاده قرار مي گيرد